Konica Minolta – Heidi Lund

Opgave
Skabe vækst og effektivitet i kundeservicecenteret.

Resultat
Overarbejde reduceret.
Millioner sparet.
Øget arbejdsglæde.
Øget effektivitet.
Øget vækst.

Fakta om Konica Minolta
Konica Minolta er kendt som en af de solide og blivende leverandører af kopimaskiner og dertil hørende løsninger, på det danske og internationale marked. Konica Minolta har igennem de senest år gennemgået en gennemgribende forandringsproces. I 2014/15 havde Konica Minolta Danmark en bruttoomsætning på ca. 326 millioner.

En erkendelse der blev millioner værd
”Business as usual tankesættet” kan ramme alle, og prisen herfor opdages desværre alt for ofte, alt for sent. ”Sådan plejer vi at gøre adfærden” vinder kapløbet om fremtidsplanlægningen og status quo ligner det visionære. At indrømme at ”vi” er stagnerede og kørt fast, er ikke hverdagskost hos de fleste, og løsningen bliver ofte endnu mere af alt det, der allerede har bevist sig selv værdiløst.

Men ikke hos Konica Minolta.

Imponerende provokations-parat ledelse
Som ambitiøse, målrettede, klarsynet og visionære repræsenterede logistik og service direktøren og kundecenterchefen virksomheden som professionel og klar på behovet for et gennembrud. Klassisk vil optimering af servicedivisionen entydigt og alene-stående betyde nedskæringer og LEAN processer.

Provokationen var modig: Efter at have lyttet lidt til deres ønsker og målsætninger, var min response noget i retning af: ”Spændende, interessant og bestemt noget jeg kan stille op til; jeg vil gerne sige NEJ tak til opgaven!” Min begrundelse herfor indeholder fortrolige oplysninger, men mit ”nej” blev til et længerevarende samarbejde, der bl.a. sparede servicecenteret 6 millioner det første år, uden en eneste afskedigelse.

Sådan blev det gjort
Metoden var face-2-face med ledelsen og personalet individuelt. Træning af service personalet i samlet flok og strategisk sparring var også vigtige elementer i successen. Implementeringen var imponerende og kan tilskrives en stålsat villighed til handling blandt både medarbejderne og ledelsen.

“Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Christian de sidste 3 år, han har altid præsteret en helt unik form og metode i hans måde at undervise på. Jeg vil til enhver tid anbefale Christian da han kan skabe gennembrud i hvilken som helst virksomhed. Christian er ikke blot en af mange inden for hans felt – jeg vil beskrive ham som særklasse.”

Heidi LundCustomer Service Manager, Konica Minolta