Dell – Susie Sandberg

Opgave
Støtte HR i processen til at blive en uundværlig business partner.

Resultat
HR blev en uundværlig business partner.

Fakta om Dell
Dell er en af teknologibranchens store successer, som igennem årene har tiltrukket både ”had” og ”kærlighed” fra omverdenen. Dell’s kontroversielle stifter Michael Dell havde en tydelig vision som 19-årig, der har påvirket måden computere bliver designet, produceret og solgt på. I 2014/15 omsatte Dell A/S og Dell Software ApS i Danmark samlet for ca. 1,5 milliard.

En modig bevidsthedsforstyrrelse
At gøre de ”bløde værdier” til hardcore business værdi, er ofte en udfordring. At ekspandere HR’s interne relevans, altså andres fordomme om HR, udover headcounts og administration er en udfordring. At få andre forretningsenheder til at se HR som en uvurderlig sparringspartner, i jagten på egne mål, er en kunst kun få sådan rigtigt behersker. Det kræver vision, mod og provokations-parathed, og det var der i den grad af finde hos Dell i Skandinavien.

Ledelsen var villig til at forlade komfortzonen
Som teknologisk gazelle med en stærk konkurrencekultur og udspring af Amerikansk forretningstankegang, var den nye HR-managers mission klar, modig og seriøs. Med en udsøgt lyst til at være business unusual, etablerede vi et ambitiøst samarbejde, som havde til formål at øge HR’s indflydelse på forretningen, og derved tilføre værdi og øgede resultater.

Provokationen: Jeg tog en helt ny vinkel på magtstrukturer og menneskelig værdi. Løsningerne, idéerne og informationerne dette ledte til er selvfølgelig fortrolige, men resultatet var i den grad til at føle på: HR blev en imponerende og indflydelsesrig business partner.

Sådan blev det gjort
Metoden var at samle alle i HR, både i gruppe og individuelt. Samtaler med andre forretningsenheder og deres ledelse, samt alinement med ledelsen på Europæisk niveau, var en del af løsningen.

“Christian is a consult that works in a very beneficial way in order to make you think creative towards own solutions and take actions and responsibilty towards the issues you may have. He has a great knowledge and are using a language and examples that makes you understand and remember what you learn. Highly recommended if you want to develop both in a team and personal”

Susie SandbergRecruiting Team Lead, Dell