Berlingske Media – Lars Kure Juul

Opgave
Effektivisere økonomi, tid og ressourcer på store IT-projekter.

Resultat
Større effektivitet.
Bedre økonomi.
Øget kommunikation.
Personligt større overskud og resultater.
Øget fokus på forretningen.

Fakta om Berlingske Media (Det Berlingske Officin)
661.000 læsere og 2,4 million online brugere hver måned. Berlingske Media’s oprindelse kan spores helt tilbage til 1749 med udgivelsen af Kjøbenhavnske Danske Post-Tidender. Berlingske har som så mange andre nyhedsmedier været igennem en turbulent og omskiftelig tid, igennem de sidste 15-20 år. BT, Berlingske og Weekend avisen er nok de mest kendte brands i Berlingske Media’s portofolie. I 2014 havde Berlingske Media en omsætning på ca. 1,1 milliard.

Varm luft og teknisk arrogance blev udfordret
For Berlingske var fremtiden tydelig; forretningen er afgørende afhængig af teknologi. Teknologi kan være en velsignelse, når det virker, og en forbandelse, når det ikke virker. Det vigtigste er, at den samler mennesker og ikke splitter mennesker: Det er god forretning.

Vores samarbejde startede med små projekter og IT undervisning, og her skabte vi rigtig gode resultater sammen. Det gjorde vi ved at prioritere psykologi, kommunikation og personlige kompetencer, før faglighed og projektstyring, når det handlede om IT.

Teknologi koster kassen, og derfor er det bidende nødvendigt, at folk er eminente til at forudse fejl og rette dem, inden de koster tid og penge. Eller den ultimative konsekvens; bliver endnu et stort og dyrt IT- projekt, der ender med at blive skrottet.

Udsyn ig handlekraft
Berlingske Media og jeg fortsatte vores banebrydende ”prioriteringssamarbejde” ind i store IT-projekter, hvor min rolle blev at provokere de mennesker der udviklede teknologien, betalte for den og brugte den i hverdagen, til at prioritere på samme måde. Det resulterede i bl.a. store økonomiske besparelser. Det kræver mod at bryde med status quo i en branche, og her udviste ledelsen imponerende udsyn og handlekraft.

Provokationen var håndgribelig: Magtstrukturerne og kommunikationskravene i forhold til nye teknologier; er I villige til at udfordre dem? Svaret var: ”Ja!” og både de økonomiske, menneskelige og tidsmæssige udgifter blev som resultat heraf kraftigt reduceret og optimeret.

Sådan blev det gjort
Metoden var ”parterapi” imellem tre vitale grupper: Teknikkerne/udviklerne, brugerne og ledelsen der betalte for ”gildet”. Strategisk provokation, face-2-face med centrale personer og kommunikativ træning, var vigtige elementer i implementeringen.

“Christian is not easily stopped! He has a good self-confidence and a strong will to succeed. His concept and thinking is inspirational and interesting – especially when working with high-performance, goal-oriented organizations. You can trust Christian.”

Lars JuulDirector HR & Communication